Добредојдовте во Здравствен дом Железничар - Скопје

Понеделник - Петок
7:00 - 20:00
Сабота
Затворено
Недела
Затворено
Телефон
02 3238 456
ЈЗУ ЗД Железничар Скопје дава и услуги врз основа на разни овластувања издадени од соодветни институции.

Краток историјат

Д-р. Маријана Даниќ

Според одредени показатели Здравствениот дом на железничарите започнал да работи во далечната 1923 година,во зграда во близина на некогашното кино Карпош во населбата Дебар Маало во Скопје.

По ослободувањето работел во две згради во централниот дел на Скопје,од кои едната била кај Стара рампа,а другата во близина на денешниот трговски центар Рамстор.Во првите години од формирањето,во Домот имало вкупно седум вработени.

Здравствени услуги